ویژگیهای صنایع دستی
همانطور که در مقاله قبل گفتیم برای صنایع دستی تعاریف متعددی در منابع متفاوت آمده که ویژگی مشترک هر یک از این تعاریف دست ساز بودن آن است.در این مقاله سعی بر آن داریم تا با شناخت ویژگی های عمومی یک صنایع دستی فارغ از نوع و ماهیت آن ،بتوانیم انتخاب درستی برای هدیه تبلیغاتی صنایع دستی خود داشته باشیم.
سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) ویژگیهای عمومی صنایع دستی (هدیه تبلیغاتی)را به شرح زیر بیان میکند:
بکارگیری ابزار ساده در ساخت آنها
عدم نیاز به دانش فنی پیچیده نسبت به سایر صنایع
ناهمانندی و عدم تشابه فرآوردههای تولیدی با یکدیگر
ریشه گرفتن از فرهنگ، اعتقاد، باورها، آداب و رسوم منطقه
امکان تأمین بخش عمدهی مواد اولیه از منابع داخلی
قابلیت عرضه به بازاهای جهانی به عنوان یک محصول فرهنگی و هنری
کمک به توسعهی صنعت گردشگری و نشر ارزشهای فرهنگی
سرمایهگذاری کم و کاربری زیاد
بالا بودن ارزش افزودهی تولید
قابلیت جنبههای کاربردی-تزئینی محصول
سهولت در ایجاد توسعه و جابهجایی مکان کارگاه (مراکز تولید)
سهولت در انتقال تجربیات و دانش فنی تولید
.jpg)
به طور کلی میتوان گفت که هنرهای صناعی و یا صنایع دستی شاخهای از هنرهای سنتی (هدیه تبلیغاتی) هر کشور است که یک یا چند و یا تمامی مراحل ساخت آن به وسیلهی دست صورت گرفته و مواد اولیهی آن به صورت بومی تهیه میشود.
به دلیل عدم استفاده از ماشینآلات سنگین صنعتی، هر کالای تولیدی ( هدیه تبلیغاتی) در این حیطه با دیگری متفاوت بوده و حاصل تلاش دستان یک هنرمند با تولیدات دیگری یکسان نیست.
صنایع دستی (هدیه تبلیغاتی) برخاسته از قدمت فرهنگی و هنری هر خطه و نمادی از آداب و رسوم، سنن، ارزشها و سبک زندگی در آن منطقه است. برای تولید دستساختههای صنایع دستی نیازی به تکنولوژی پیشرفته و دانش فنی کارشناسان خارجی نبوده و دانش تولید آن به صورت بومی و نسل به نسل منتقل میگردد. صنایع دستی به دلیل داشتن ویژگیهای خاص خود تبدیل به یک هنر-صنعت شده که با سرمایهگذاری اندک و سودآوری فراوان در بازارهای داخلی و خارجی همراه است.